Hei !
Flere av oss som jobber med den nasjonale DPIAen har nå begynt å komme nærmere ferdigstilte leveranser. I alle fall i et førsteutkast. Vi vet at informasjonsinnhentingsfasen er verdifull og en forutsetning for å kunne produsere tekst.
Men det er noe rart tilfredsstillende med å faktisk produsere tekst som vil være en del av sluttproduktene i DPIAen. Og den prosessen har for alvor startet nå. I den forbindelse har vi lyst til å dele et utkast til en figur vi har arbeidet med denne uka, og utfordringene med å lage den.
Behovet for å illustrere hva Google Workspace for Education er
Nasjonal DPIA-prosjektet trenger en illustrasjon av hva det er vi skal vurdere. Dette av flere grunner.
DPIAen skal for det første inneholde en systematisk beskrivelse av behandlingsaktiviteter, og det inkluderer en beskrivelse av hva Google Workspace for Education egentlig er.
For det andre skal vi starte intervjuene med de registrerte i neste uke, elever, foreldre og lærere. For å innhente deres mening om behandlingen, må vi forklare hva behandlingen er på en enkel måte. Da er det kjekt å ha en illustrasjon.
Utfordringene
Det er ikke rett frem å finne ut hva som egentlig er inkludert i Google Workspace for Education. Du som har jobbet med DPIAer eller leverandørvurderinger vet hvor vanskelig det kan være å finne etterlevelsesdokumentasjon fra store leverandører som Google og Microsoft.
Google Workspace for Education er ikke noe unntak. Det var f.eks. ikke rett frem å finne ut om Chat var inkludert i kjernetjenestene eller ikke.
I denne oversikten over hva alle de forskjellige versjonene av Google Workspace for Education inneholder, fant vi ikke chat: